OnsBrunssum Hinkelpad

Nieuw in Brunssum voor onze kleinste Brunssumers: het OnsBrunssum Hinkelpad!
Vanaf nu kun je ze op diverse plekken in Brunssum spotten: de OnsBrunssum Hinkelpaden! Verspreid door de vijf wijken, van Brunssum. Een mooi initiatief voor de jeugd dat tot stand is gekomen in samenwerking met Pluk Peuteropvang, Monique Aerts van Monos en OnsBrunssum.

Samen spelen en leren
Het concept van het hinkelpad is gebaseerd op de filosofie van samen spelen en leren. Bij Pluk Peuteropvang staat het spelenderwijs ontdekken van taal, gezond eten, rekenen, sociale vaardigheden en beweging centraal. Al deze onderdelen komen terug in het ‘Pluk Hinkelpad’. Een perfecte manier dus om jonge kids op een laagdrempelige manier te activeren.

Speciale uitvoering van een leuk en leerzaam ontwerp
Op basis van het bestaande Pluk Hinkelpad werd een nieuwe variant bedacht, namelijk: het OnsBrunssum Hinkelpad. In het ontwerp vind je verschillende elementen terug, zoals de iconen voor gezond eten en bewegen en natuurlijk de herkenbare contour van Brunssum. Ook de kleuren zijn duidelijk te herkennen vanuit de huisstijl van OnsBrunssum.


Extra stimulans

Het exacte doel? Kinderen van jongs af aan een positieve ervaring meegeven aan hun thuisbasis. Maar vooral het stimuleren van actief buiten spelen. Het was een bewuste keuze om de traditionele hinkelplaat te gebruiken, zodat kinderen op jonge leeftijd al kennis kunnen maken met gezond eten en bewegen. Door de hinkelpaden op diverse plekken in de stad te plaatsen, worden kinderen automatisch tot beweging aangezet. Ze lopen er namelijk heel spontaan tegenaan.

Het hinkelpad is tastbaar en dient als een extra stimulans voor buitenactiviteiten, weg van het scherm. Elk kind kan meedoen, ook kinderen met een rugzakje of motorische uitdaging. Op eigen tempo en zonder druk te voelen.

Het idee achter het Hinkelpad is simpel maar krachtig. In een tijd waarin complexiteit vaak wordt geprezen, laat dit initiatief zien dat iets eenvoudigs ook veel waarde kan hebben. Gewoon hinkelen en samen spelen en leren, dat is de achterliggende gedachte.